Gemeenteproject

Renovatie woning van ds. M.L. Dekker in Nazareth

Beste gemeenteleden,

In het seizoen 2022-2023 gaan we als gemeente aan de slag met een nieuw gemeentedoel ‘De renovatie van de woning van ds. M.L. Dekker’. In welke staat is de woning eigenlijk? En wat moet er allemaal verbouwd worden? Dominee Dekker vertelt ons wat meer:

We zitten al maanden in een grote renovatie. Dit heet in het Hebreeuws: shiputzim. Bij dit woord gaat iedere Israëli diep zuchten. Het roept beelden op van langdurig in de rommel zitten, omdat de werkers allerlei ander werk tussendoor doen, slordig werken en alles vaak maar half afwerken, beloften niet nakomen en sommigen zelfs corrupt zijn.

Gelukkig hebben ze een Arabische aannemer gevonden die kerkelijk is, betrouwbaar en kwalitatief goed werk aflevert. Bij hun aankomst in 2004 is het huis niet opgeknapt. Ze wisten toen ook nog niet hoe lang ze konden blijven wat betreft hun visum. Daarom is er nooit echt goed onderhoud geweest. Over de staat van het huis en wat er gerenoveerd wordt zegt dominee Dekker:

Het huis is op een heuvel gebouwd. De buitentrap en het terras vertoonden nu gevaarlijke scheuren. Als oudere gemeenteleden op bezoek kwamen voor een maaltijd moesten we hen aan een arm voetje voor voetje naar beneden brengen. De carport en wat tuinmuren stonden eigenlijk op instorten. Ook was het hek zo aan het doorroesten dat mijn vrouw al een paar jaar terug alles met ducktape had vastgemaakt, omdat we bang waren dat het een keer om zou vallen. De hele ingang met de trap wordt nu vernieuwd en opnieuw betegeld. Een heel werk. Bovendien kwamen er allerlei andere mankementen aan het licht. De buizen van de waterleiding waren zo doorgeroest, dat er lekkage was onder het huis. We zijn voor een ramp bewaard gebleven.

Er zijn ook al wat dingen gebeurd waar ze erg blij mee zijn. Dominee Dekker schrijft:
We hebben nu voor het eerst stromend warm water in de keuken: de warmwaterbuis zat helemaal dicht met roest en kalksteen.

Maar nog niet alles is gebeurd wat ze graag hadden gewild:
We wilden eigenlijk de schuifdeur en de ramen van de begane grond vernieuwen. De schuifdeur is met enkel glas, kan niet meer op slot en is moeilijk open te duwen. Maar dat schuiven we nu letterlijk maar op de lange baan. Het is een grote noodzakelijke renovatie geworden en door de onverwachte problemen is het budget inmiddels grotelijks overschreden. Jullie begrijpen dus dat we erg blij zijn met jullie bijdrage voor deze renovatie.

De komende tijd zullen we als activiteitencommissie weer plannen gaan maken voor de activiteiten met als doel om een bijdrage te leveren aan deze renovatie.

Kunnen we op uw/jouw steun rekenen?
We willen bijzonder vragen om dominee Dekker en zijn gezin op te dragen in het gebed. Het zijn niet onze activiteiten waar we het van moeten verwachten maar de zegen van de Heere waar we afhankelijk van zijn.

Activiteitencommissie Sionkerk Goes

Streefbedrag: € 3000,-
€ 1.082,60